Poëzieweek

Vanaf januari 2013 bundelen bekende poëzie-evenementen als Gedichtendag, de VSB Poëzieprijs en Turing Nationale Gedichtenwedstrijd hun krachten in de Poëzieweek. Bovendien krijgt Nederland dan, na Ramsey Nasr, een nieuwe Dichter des Vaderlands. De week begint op donderdag 31 januari 2013 met Gedichtendag en eindigt op woensdag 6 februari. Anna Enquist schrijft het eerste Poëziegeschenk, getiteld Een kooi van klank. Muziek is het overkoepelende thema van de Poëzieweek.
 
De Poëzieweek is een Nederlands-Vlaamse samenwerking van Poëzieclub, Poetry International, Stichting Lezen Vlaanderen, Stichting Lezen Nederland, Wintertuin, Poëziecentrum en Stichting CPNB.

Poëzie is een literaire vorm die uiterst geschikt is om voor te lezen of voor te dragen. In het kader van het Jaar van het Voorlezen wordt een luisterversie van het Poëziegeschenk gemaakt en wordt in de lessuggesties extra aandacht besteed aan het voorlezen van gedichten.

Poëzie is de muziek van de ziel,
vooral van grote en gevoelige zielen.
Voltaire 

Naar de site »

Beluister Poëzie online

Beluister Poëzie online

Ook de eerste Poëzieweek, van 31 januari t/m 6 februari 2013, sloot zich aan bij het Jaar van het Voorlezen. Via deze link is een selectie van de gedichten te beluisteren die Anna Enquist schreef voor het poëziegeschenk Een kooi van klank. Blader verder en terug om meer gedichten te horen.