Kinderboekenweek

Het motto van de Kinderboekenweek 2013 is ‘Klaar voor de start!’ Boeken over sport en spel staan centraal. Harmen van Straaten schrijft het kinderboekenweekgeschenk en Loes Riphagen maakt het prentenboek. De 59ste editie van de Kinderboekenweek vindt plaats van woensdag 2 tot en met zondag 13 oktober 2013.

Al spelende leert men. Of het nu gaat om zaklopen, gamen, een spelletje straatvoetbal of dammen: sport & spel zijn niet alleen belangrijk, maar we kunnen er ook nog eens veel plezier aan beleven. Voor lezen over sport en spel is dat niet anders! De aankomende Kinderboekenweek staat volledig in het teken van boeken over bewegen, over winnen en verliezen en over talent en training. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de succesvolle serie Koen Kampioen over voetbal,  aan Met je hoofd boven water van Gideon Samson over de verschrikkingen van zwemles en aan Pip wil dansen van Vivian den Hollander.

Traditioneel gaat in de Kinderboekenweek tout schrijvend en illustrerend Nederland voorlezen op scholen, in boekhandels, bibliotheken en op kinderdagverblijven.