De Nationale Voorleeswedstrijd

In het jaar van het Voorlezen viert De Nationale Voorleeswedstrijd haar twintigjarig jubileum. Alle basisscholen in Nederland zijn daarom uitgenodigd mee te doen en hebben een deelnamepakket ontvangen. De afgelopen twintig jaar hebben al meer dan een miljoen kinderen uit groep 7 en 8 met veel enthousiasme, als luisteraar of voorlezer, meegedaan aan de wedstrijd.

In 2013 zien we de schoolkampioenen van dit jaar terug in een dichtwedstrijd tijdens de po√ęzieweek. De kampioenen van de afgelopen negentien jaar vertellen in een kort filmpje over hun favoriete boek en de nationaal kampioen wordt kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum en mag een luisterboek inspreken.

De Nationale Voorleeswedstrijd bestaat dit jaar (2012/2013) twintig jaar. Daar zijn wij enorm trots op! Om dit heugelijke feit te vieren hebben alle basisscholen in Nederland in september 2012 het gratis deelnamepakket toegestuurd gekregen. Heeft u toch niets ontvangen? Neem dan s.v.p. contact met ons op: info@denationalevoorleeswedstrijd.nl.

Voor informatie over al onze jubileumacties rond de Nationale Voorleeswedstrijd 2013, blijf ons volgen via de website.

 

Naar de site »