De Week van het Luisterboek

De Week van het Luisterboek is de week waarin het het voorgelezen boek op een voetstuk wordt geplaatst. En terecht, want een luisterboek biedt een uitgelezen kans om ouderwets op te gaan in een verhaal dat speciaal voor jou wordt voorgelezen. In 2013 vindt de week plaats van maandag 22 april tot en met zondag 28 april.
Het Luistergeschenk van de Week van het Luisterboek 2013 wordt geschreven en gelezen door Leo Blokhuis. De auteur van de met de Gouden Tulp bekroonde The Sound of the Westcoast en The Sound of the South duikt speciaal voor de Week van het Luisterboek de studio in. Het Luistergeschenk wordt in deze week bij aankoop van minimaal € 9,95 aan (luister)boeken door de (web)boekwinkel cadeau gedaan aan haar klanten. De openbare bibliotheek doet het Luistergeschenk cadeau aan nieuwe leden. De Week van het Luisterboek bestaat sinds 2005 en wordt sinds 2012 georganiseerd door de Stichting CPNB.

In De Week van het Luisterboek zal het Jaar van het Voorlezen onder de aandacht worden gebracht. In het magazine van de Week van het Luisterboek LUID, dat deze week bij boekhandel en bibliotheek te vinden is, staat een interview met voorleesambassadeur Gerda Havertong en deze strip van Edith-Made-It, waarin Edith Kuyvenhoven het voorleesgedicht van Bart Moeyaert verbeeld heeft.

(voor vragen over copyrights voor deze strip: neem contact op met Edith-Made-It)

 

Naar de site »