SGL-leerlingen maken voorleesstoel in voor Flevolandse bibliotheken

Lelystad

Het Servicecentrum Flevolandse Bibliotheken, dat de plaatselijke openbare bibliotheken in Flevoland ondersteunt, heeft het Jaar van het Voorlezen aangegrepen om de Technasium-afdeling van de Scholengemeenschap Lelystad (SGL) de opdracht te geven een nieuwe voorleesstoel te ontwerpen. Flevoland organiseert elk jaar voorrondes (van schoolrondes via lokale rondes naar een provinciale ronde) van maar liefst drie voorleeswedstrijden: De Nationale Voorleeswedstrijd voor leerlingen van groep 7 en 8 in het primair onderwijs, Read2Me voor brugklassen in het voortgezet onderwijs en de Pabo-voorleeswedstrijd. De bestaande voorleesstoel die dertien jaar dienst heeft gedaan, is aan vervanging toe.

Op dit moment zijn Technasium-leerlingen uit zowel klas 1, 2 als 3 van de SGL bezig met het maken van een maquette. Natuurlijk moet de stoel een blikvanger zijn op de podia van de scholen, bibliotheken en theaters die bij de voorleeswedstrijden betrokken zijn. De leerlingen buigen zich echter ook over ergonomische vraagstukken en vragen van technische aard. Meubelmaker Kenneth Cor Bohle dient als extra vraagbaak voor hen. Het winnende ontwerp zal door Kenneth gemaakt worden.

Op dinsdagavond 25 juni wordt tijdens een feestelijke bijeenkomst in de aula van de SGL (Kofschip 1, 8223 EZ Lelystad) bekend gemaakt welk ontwerp daadwerkelijk uitgevoerd gaat worden. Deze bekendmaking staat gepland om 20.00 uur.

Begindatum: 2013-06-25

Begintijd: 19:00

Eindtijd: 20:00

Organisator: Servicecentrum Flevolandse Bibliotheken

Contactpersoon:Lisenka Akse / Karin de Jong

Telefoon:0320-269555

Website: http://www.sfb-net.nl

Dit betreft een besloten activiteit, neem voor meer informatie contact op met info@sfb-net.nl.