De Mattheüs Passion bewerkt voor kinderen

Amersfoort

Er is geen land ter wereld waar de Mattheüs Passion van Bach zo vaak wordt uitgevoerd als in Nederland, zelfs niet in Duitsland. En ondanks het feit dat er meestal een jongens- of kinderkoor meewerkt aan het eerste deel zit er veelal geen kind tussen het publiek. Is de Mattheüs, de grootste muzikale schepping aller tijden, dus alleen voor oude mensen?

Tja, voor kinderen is een concert van 3 uur, uitgevoerd in een taal die je niet verstaat, natuurlijk niet te doen. Maar voor kinderen is het verhaal rond Jezus tegelijkertijd heel aantrekkelijk. Vraag kinderen wat er moet veranderen in de wereld en ze noemen oorlog en onrecht. En als er nu iets over onrecht gaat, is het wel het verhaal over Jezus en zijn kruisiging.

Kinderboekenschrijver en Gouden Griffelwinnaar Simon van der Geest heeft het verhaal van Mattheüs in een eigentijds jasje gestoken. Twee vrienden van Jezus vertellen wat zij meemaakten. En ook hoe Bach dat op muziek zette. Speciaal als familieconcert brengt het Amsterdams Bach Consort een verkorte Mattheüs Passion in een bondige versie van één uur. Maar met het grootste respect voor de prachtige muziek van Bach. Zo kunnen kinderen vanaf een jaar of acht en hun (groot)ouders kennismaken met dit monumentale meesterwerk dat een verhaal vertelt dat diep verankerd ligt in onze Westerse cultuur.

Op zaterdag 30 maart in Amersfoort en op 31 maart (Eerste Paasdag) in Amsterdam. Klik hier voor meer informatie.

Begindatum: 2013-03-30

Begintijd: 16:00

Einddatum: 2013-03-30

Eindtijd: 17:00

Organisator: Amsterdams Bach Consort

Contactpersoon:Ben Grajer

Telefoon:06-30015532

Website: http://www.amsterdamsbachconsort.nl/?cat=calender