Kinderboekenmarkt 2013

Den Haag

De Kinderboekenmarkt geldt al jaren als dé afsluiting van de Kinderboekenweek en ook dit jaar wordt het Haagse Stadhuis op zondag 13 oktober omgetoverd tot een wereld vol boeken. Het thema van 2013 is ‘Klaar voor de Start’, en dus wordt het Atrium niet alleen gevuld met auteurs, illustratoren, workshops, optredens en muziek, maar ook met Sport & Spel. Zo is er een Kung Fu en een skateboard demonstratie, en een leuke fietsspeurtocht naar de striptentoonstelling in boekenmuseum Meermanno.

Taalpaviljoenen, auteurs & illustratoren

Je kunt wederom een bezoekje brengen aan de Taalpaviljoenen. Denk bijvoorbeeld aan een Chinees, Spaans, Duits en Engels Paviljoen vol kinder- en jeugdboeken (in zowel het Nederlands als de genoemde talen). Je maakt zo kennis met nieuwe landen, talen én hun mooiste verhalen. Over verhalen gesproken, daar ontbreekt het natuurlijk niet aan op de Markt. Van prentenboek tot young adult, van lees- tot leerboeken, van spanning tot romantiek, en alles daartussenin.

De lijst van bezoekende auteurs en illustratoren groeit gestaag. Wil je kennis maken met de auteurs van Koen Kampioen, Superhelden.nl, MZZLmeiden, De Kameleon, Fien en Milo of Superguppie? De organisatie kan alvast een aantal namen bekend maken. Fred Diks, Marion van de Coolwijk, Daan Remmerts de Vries, Selma Noort, Marcel van Driel, Gerard Delft, Geronimo Stilton, Edward van de Vendel, Mark Mieras, Arend van Dam, Rian Visser en Joke Reijnders zijn er zeker bij.

2013 Jaar van het Voorlezen

Op de Markt vind je natuurlijk al een hoop voorleesboeken, maar de organisatie besteedt graag wat éxtra aandacht aan het thema. Zo is er een Voorleespodium voor de bezoekende auteurs, maar krijgen kinderen ook zelf de kans hun voorleeskunsten te vertonen. Daarnaast worden er workshops georganiseerd (bijv. striptekenen en gebarentaal), is er een schminkstand en een ijscokar, zijn er muziek- en dansoptredens, en zelfs een cupcakefeestje.

Voor meer informatie kun je terecht op www.kinderboekenmarkt.nl. Daarnaast word je via Twitter, Facebook en Hyves op de hoogte gehouden van de laatste ontwikkelingen rondom de Markt. Wie komen er bijvoorbeeld allemaal signeren? En welke workshops kun je volgen? Reserveer in ieder geval vast een plekje in je agenda voor de 37ste Kinderboekenmarkt.

Locatie: Atrium Stadhuis, Den Haag
Datum: Zondag 13 oktober 2013
Tijd: Van 11:00 tot 17:00 uur Entree: Gratis!

Auteurs: Arend van Dam, Daan Remmerts de Vries, Edward van de Vendel, Fred Diks, Gerard Delft, Geronimo Stilton, Joke Reijnders, Marcel van Driel, Marion van de Coolwijk, Mark Mieras, Rian Visser, Selma Noort

Begindatum: 2013-10-13

Begintijd: 11:00

Eindtijd: 17:00

Organisator: Stichting Kinderboekenmarkt

Contactpersoon:Irene Ketting

Telefoon:070 - 388 24 12

Website: http://www.kinderboekenmarkt.nl/