Jet Boeke leest voor!

Rijnsburg

Jet Boeke, illustrator van de beroemde Dikkie Dik boeken, leest op 11 april voor op de Koningin Wilhelminaschool in Rijnsburg. De school won de eci.nl actie ‘Win een voorleessessie met Jet Boeke’, een actie die zij samen met Stichting Lezen & Schrijven opzette. Stichting Lezen & Schrijven adviseert dagelijks ten minste 15 minuten (voor) te lezen.

Eci.nl, partner van Stichting Lezen & Schrijven, startte in januari in samenwerking met de stichting de actie ‘Win een voorleessessie met Jet Boeke’ in het kader van de Nationale Voorleesdagen en het Jaar van het Voorlezen. Basisscholen, peuterspeelzalen en kinderdagverblijven konden meedoen met de actie door aan te geven wat zij doen om het (voor)lezen te stimuleren. Tot 31 januari konden deze organisaties worden genomineerd voor de voorleessessie.

De actie was een groot succes: eci.nl ontving meer dan 350 reacties. De Koningin Wilhelminaschool uit Rijnsburg is de gelukkige winnaar van de actie en verwelkomt op 11 april a.s. Jet Boeke voor een gezellige voorleessessie. De motivatie van de school was doorslaggevend: “Met lezen leer je veel over de wereld, maar bovenal willen we dat kinderen plezier beleven aan boeken. Want als voorlezen een feestje wordt, zullen kleuters geïnteresseerd raken om boeken straks ook zelf te gaan lezen.”

15 minuten (voor)lezen
Onderzoek toont aan dat 15 minuten (voor)lezen per dag een positief effect heeft op de taalontwikkeling. Het vergroot de woordenschat en is daarmee essentieel voor begrijpend en technisch lezen. Daarnaast is het bevorderlijk voor de leesmotivatie bij jong en oud. Als iemand van jongs af aan, thuis en op school, dagelijks 15 minuten per dag (voor)leest, heeft hij of zij daar in zijn hele schoolloopbaan en verdere leven profijt van. Tevens helpt dagelijks 15 minuten (voor)lezen laaggeletterdheid te voorkomen.

Auteurs: Jet Boeke

Begindatum: 2013-04-11

Organisator: Eci i.s.m. Lezen & Schrijven

Website: http://

Dit betreft een besloten activiteit, neem voor meer informatie contact op met .