DRONGO festival 2013

Amsterdam

Het tweede DRONGO festival over meertaligheid vindt plaats op 28 september 2013. Vorig jaar waren er al meer dan 50 activiteiten op twee verdiepingen. Dit jaar gaan we het nog groter aanpakken! Van 10 tot 22 uur door het hele gebouw van de OBA aan de Oosterdokskade in Amsterdam. Met onder meer in de ontvangsthal de hele dag korte optredens en interviews. In samenwerking met het Jaar van het Voorlezen zijn er op de jeugdafdeling activiteiten voor de kleintjes en een speciaal programma over meertalig voorlezen in de theaterzaal op de zevende verdieping. Naast de gratis markt en labs zijn er – net als bij de vorige editie – workshops en bijzondere optredens. Een deel van het programma wordt (ook) in het Engels aangeboden.

DRONGO is voor iedereen die leeft in de moderne meertalige wereld en daarin de weg wil vinden. Is mijn taal daarbij een probleem of juist een oplossing? Waar vind ik boekjes, deskundigheid, cursussen, tests, scholen, tolken? Bij DRONGO vind je vragen en antwoorden, een lab en een markt, sprekers en vertellers, en heel veel goede contacten.

Het DRONGO festival is een initiatief van de Taalstudio. Het wordt georganiseerd in samenwerking met binoq atana, Kentalis, OBA, Code (expertisecentrum van Thomas More), Confucius, Nederlandse Taalunie, Europese Commissie, Concorde Group, Radboud Universiteit Nijmegen, Foyer, UNESCO, Ouders Online, QRA, Stichting Lezen, Stemmen van Afrika, FORUM, Provincie Fryslân en het Jaar van het Voorlezen. Vele andere professionele organisaties leveren een bijdrage aan het programma.

Like DRONGO op facebook (www.facebook.com/drongofestival) en volg DRONGO op Twitter (www.twitter.com/drongofest)!

Begindatum: 2013-09-28

Begintijd: 10:00

Eindtijd: 22:00

Organisator: De Taalstudio

Telefoon:0205285077

Website: http://www.drongofestival.nl