Draak in Laak

Den Haag

Om de start van De Nationale Voorleesdagen feestelijk te openen, organiseren Popfactory en Laaktheater samen een bijzonder project: Draak in Laak. Draak in Laak bestaat uit de muziektheatervoorstelling ‘Dobbe en de Draak’ met aansluitend workshops waarbij plezier in lezen als het belang van (voor)lezen centraal staan.

Dobbe en de Draak is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar. Het verhaal dat werd geschreven door Lennaert Roos is een eigentijds sprookje met humoristische illustraties van Sylvia van Ommen. In Platland zorgt een draak voor veel onrust omdat hij alle boeken steelt. Toch doet koning Willem niets, totdat de draak ook zijn bibliotheek plundert. De koning is razend en belooft dat wie de draak verslaat, met prinses Jade mag trouwen. Ridder Koenraad ziet dat wel zitten, hij heeft alleen geen idee waar hij de draak moet zoeken. Gelukkig komt hij Dobbe tegen: een jongen die dapperder blijkt dan de ridder zelf, en een heel verrassende ontdekking doet als hij de draak eindelijk ontmoet.

Reserveren? Mail info@laaktheater.nl of bel 070-3933348

Lekker lunchen van te voren?

Dat kan! Het Kinderresto van Resto VanHarte (Centrum Laakhavens) bereid op woensdag 23 januari een speciale ‘Draak in Laak’-lunch voorafgaand aan Dobbe en de Draak. De lunch start om 13.00 uur. Reserveren kan via 0800-0151. De kosten zijn voor volwassenen €8,00 / €4,00 (OoievaarsPas) en voor kinderen €4,00 / €2,00 (Ooievaarspas).

Auteurs: Lennaert Roos

Begindatum: 2013-01-23

Begintijd: 14:30

Eindtijd: 17:00

Organisator: Laaktheater in samenwerking met Popfactory

Contactpersoon:Ellen van Beek

Telefoon:070-3933348

Website: http://www.laaktheater.nl