Bibliotheek Noordwest Veluwe organiseert 24-uurs voorlees marathon!

Harderwijk

2013 is uitgeroepen tot Jaar van het Voorlezen onder het motto WIJ GAAN VOORLEZEN. Daarom organiseert Bibliotheek Noordwest Veluwe op 28 juni van 12.00 uur tot 00.00 uur een voorleesmarathon! 12 uur lang zal er continue worden voorgelezen.

Veel verschillende personen gaan vanaf 12 uur voorlezen en alle Harderwijkers, jong en oud, kunnen hier aan meedoen!

Doe ook mee…
We zijn op zoek naar enthousiaste voorlezers, bekende en onbekende Harderwijkers, die mee willen doen aan deze marathon en 20 minuten willen komen voorlezen in de bibliotheek in Harderwijk.

Je bepaalt zelf wat je voorleest
Wat je wil voorlezen bepaal je zelf. Zo zal er bijvoorbeeld een gitaardocent van de Muziekschool Noordwest Veluwe voorlezen uit de biografie van Keith Richards (en hij neemt zijn gitaar mee!) en een medewerker van de bibliotheek die jarenlang in Zuid-Amerika heeft gewerkt leest voor uit Tussen Orinoco en Amazone van Redmond O’Hanlon.

Doe je mee?
Geef je dan nu op en lever daarmee een bijdrage aan deze bijzondere voorleesmarathon! Stuur een email naar corien.vandermeulen@bibliotheeknwveluwe.nl en vermeld in je email het volgende:

•Je naam
•De titel van het boek waaruit je gaat voorlezen (een gedicht mag natuurlijk ook!)
•Je motivatie om juist voor dit boek, verhaal of gedicht te kiezen
•Het dagdeel waarop je voor kunt lezen. Je kunt kiezen uit: vrijdagochtend 10.00 – 12.00, vrijdagmiddag 12.00 – 18.00, vrijdagavond 18.00 – 00.00, ’s nachts 00.00 – 06.00, Zaterdagochtend 06.00 – 10.00

Waarom voorlezen?
Voorlezen is niet alleen leuk, het is ook heel nuttig. Onderzoek wijst uit dat kinderen die worden voorgelezen beter scoren op school. Daarnaast hebben ze een grotere woordenschat en zijn ze beter in het verwoorden van emoties. Maar ook voor jongeren en volwassenen is voorlezen van blijvende waarde. Twaalf maanden lang wordt er van alles georganiseerd rondom voorlezen, zodat iedereen kan ervaren dat voorlezen leuk en waardevol is: voor baby’s, jonge kinderen, tieners én voor volwassenen.

Begindatum: 2013-06-28

Begintijd: 10:00

Eindtijd: 00:00

Organisator: Bibliotheek Noordwest Veluwe

Contactpersoon:Corien van der Meulen

Telefoon:0622335826

Website: http://www.bibliotheeknoordwestveluwe.nl/nieuws/83364.1e-voorleesmarathon-in-de-bibliotheek-in-harderwijk.html