Jaar van het voorlezen
 

Philip Huff juryvoorzitter schrijfwedstrijd

Literair Werk en de Leescoalitie organiseren samen in het kader van het Jaar van het Voorlezen de schrijfwedstrijd ‘Voorlezen maakt alles…’. Schrijver Philip Huff is juryvoorzitter. 

foto: Claire Witteveen

De drie beste verhalen worden tijdens een speciaal programma voorgelezen door een professioneel acteur op de Culturele Zondag - Op bezoek bij het boek op 3 november 2013. Het beste verhaal wordt daarnaast beloond met € 250,-!

 

 

 

 

 

 

Wat is de bedoeling?

Schrijf een kort literair verhaal dat geknipt is om voor te lezen. Hoe ziet zo’n verhaal eruit? Moet er veel dialoog in, of juist niet? Humor en vaart of juist verstilling en ontroering? Het kan allemaal – bedenk goed wat jij het beste vindt werken in een voorleesverhaal.

De uiterste inzenddatum is 1 oktober 2013.

Waar moet het over gaan?

Het onderwerp is vrij. Wel moet je ergens in je verhaal de volgende zin verwerken:‘Voorlezen maakt alles…’. Je bent vrij in hoe je dat doet. Verras de jury!

Volwassen

Ook als je kinderjaren al lang achter je liggen is het heerlijk om te worden voorgelezen. Schrijf een verhaal dat volwassen toehoorders aan hun stoel zal kluisteren.

JuryJuryvoorzitter is Philip Huff  (1984), schrijver van de succesvolle romans Dagen van Gras en Niemand in de stad.
De overige juryleden zijn Peter van Duijvenboden van Stichting Lezen en de redactie vanLiterairwerk.nl (Philomene Dewaide, Helen Jochems, Andries Wijnker en Mechteld Jansen).

Hoe doe je mee?

Meer informatie en de wedstrijdvoorwaarden vind je hier:

www.literairwerk.nl/schrijfwedstrijd-voorlezen

Wat kun je winnen?

De prijs voor het beste verhaal is een geldbedrag van € 250. De drie beste inzendingen worden voorgelezen door professionele acteurs tijdens de Culturele Zondag – Op bezoek bij het boek op 3 november in Utrecht.