Jaar van het voorlezen
 

Ruben Nicolai vestigt wereldrecord voorlezen aan baby’s

Vandaag is in Utrecht het wereldrecord voorlezen aan baby’s gevestigd. Er werd aan 327 baby’s (en ouders) tegelijkertijd interactief voorgelezen door voorleesambassadeur Ruben Nicolai, die er in slaagde alle baby’s stil te krijgen.

Voorleesrecord

De recordpoging vond plaats in het kader van het Jaar van het Voorlezen en het 5-jarig bestaan van BoekStart. De organisatie wil hiermee aandacht vragen voor het belang van voorlezen aan heel jonge kinderen.

Na het startsein door burgemeester van Utrecht Aleid Wolfsen las Ruben Nicolai voor uit het BoekStart Babyboekje van het Jaar nijntje en de wilde dieren. Ouders en begeleiders lazen simultaan het boekje voor aan hun baby. Het is wereldwijd de eerste keer dat tegelijkertijd aan zoveel baby’s is voorgelezen. Het BoekStart Baby Voorleesrecord is aangemeld bij Guinness World Records.

BoekStart 5 jaar

BoekStart is een landelijk leesbevorderingsprogramma voor ouders en baby’s, dat het lezen met heel jonge kinderen wil bevorderen én ouders met jonge kinderen wil laten genieten van boeken. Het programma bestaat dit jaar 5 jaar en wordt vanuit de bibliotheek georganiseerd: ruim 95 procent van de bibliotheken doet inmiddels mee. Ook gemeenten, consultatiebureaus, kinderopvang en boekhandels zijn actief betrokken. Vanaf 1 juni 2013 is in alle vestigingen van de Bibliotheek Utrecht een BoekStarthoek te vinden.

Foto’s: Janiek Dam

Bekijk hier een filmpje, gemaakt door Jan Willem Wit, van de recordpoging.