Jaar van het voorlezen
 

BoekStart Baby Voorleesrecord

Dit jaar bestaat BoekStart vijf jaar, het is het Jaar van het Voorlezen en vanaf juni 2013 hebben alle vestigingen van de Bibliotheek Utrecht een eigen BoekStarthoek. Om dit te vieren is er een groot voorleesfeest, waarbij het wereldrecord voorlezen aan baby’s gevestigd gaat worden: het BoekStart Baby Voorleesrecord.

Ruben Nicolai, ambassadeur van het Jaar van het Voorlezen, gaat zoveel mogelijk baby’s voorlezen uit het BoekStart Babyboekje van het Jaar: nijntje en de wilde dieren. De recordpoging is aangemeld bij Guinness World Records.

Het BoekStart Baby Voorleesrecord is bedoeld voor ouders met kinderen tot 1,5 jaar en vindt plaats in de Bibliotheek Utrecht op woensdag 26 juni, van 9.45 uur tot 11.00 uur, Oudegracht 167 in Utrecht. De ochtend wordt begonnen met de daadwerkelijke voorleesrecordpoging. Alle ouders/begeleiders lezen zelf voor aan hun baby onder aanvoering van Ruben Nicolai. Daarna vindt er een spectaculair muzikaal optreden plaats van Ageeth de Haan. Lees hieronder het totale programma.

Het wordt een leuke ochtend waarbij alle aanwezigen twee fantastische boekjes cadeau krijgen: het nieuwe BoekStartboekje Kleine Ezel en het BoekStart Babyboekje van het Jaar: nijntje en de wilde dieren.

Programma

09.45 – 10.00 uur: inloop met kopje koffie of thee
10.00 – 10.05 uur: welkom door de directeur van de Bibliotheek Utrecht
10.00 – 10.05 uur: voorleesrecordpoging met Ruben Nicolai
10.30 – 11.00 uur:  muzikale act door Ageeth de Haan
vanaf 11.00 uur: afsluiting met koffie en thee

BoekStart in samenwerking met de Bibliotheek Utrecht.

BoekStart, het Jaar van het Voorlezen en de Bibliotheek Utrecht roepen iedereen op om met zijn of haar baby 18 maanden naar het Voorleesrecord te komen. Aanmelden is niet verplicht, maar geeft de organisatie wel inzicht in het aantal baby’s dat meedoet aan het BoekStart Baby Voorleesrecord. Graag een mail sturen naar: aanmelden@bibliotheekutrecht.nl. Voor meer informatie: Githa Beek of g.beek@bibliotheekutrecht.nl.