Jaar van het voorlezen
 

Winnaar van Read2Me!

Read2Me! is de voorleeswedstrijd voor brugklassers. De landelijke finale vond plaats op dinsdagavond 28 mei, in Vredenburg Leidsche Rijn (Utrecht). Nick van Rhee uit Eindhoven heeft de finale gewonnen en is de Voorleeskampioen van Read2me! 2013.

Foto: Jørgen Koopmanschap

Een vakjury én het publiek bepaalden wie het grootste voorleestalent van Nederland is. Nick van Rhee won zowel de jury- als de publieksprijs. Eerder deed hij mee aan De Nationale Voorleeswedstrijd, waarbij hij al eens schoolkampioen en regionale kampioen werd.

Veel deelnemersDe afgelopen maanden hebben duizenden leerlingen strijd geleverd in de voorrondes. Na zenuwslopende lokale en provinciale finales waren er nog tien voorleestalenten over. De voorleeswedstrijd Read2Me! is een paar jaar geleden begonnen in Noord-Brabant, maar vanwege het grote succes inmiddels over het hele land verspreid. Ondertussen zijn ook de provincies Noord- en Zuid-Holland, Friesland, Utrecht, Zeeland, Flevoland, Groningen, Drenthe en Gelderland vol enthousiasme aangehaakt.

 

Jury

Foto: Jørgen Koopmanschap

De vakjury bestond uit Mel Wallis de Vries, de schrijfster van spannende boeken voor jongeren (nu genomineerd voor de Jonge Jury met Verstrikt). Ook acteur Mamoun Elyounoussi was van de partij, wel bekend van Pizzamaffia en Polleke. Het laatste jurylid was Ton van Vlimmeren, hij is directeur van Bibliotheek Utrecht.

Show

De wedstrijd begon tegen de klok van 18.30 uur en de presentatie van de avond was in handen van Ajouad El Miloudi, (presentator van oa. Puberruil). Tijdens het juryberaad verzorgden net als vorig jaar finalisten van de Nederlandse finale van de Kunstbende voor een wervelende act.