Jaar van het voorlezen
 

Couperus meets YouTube

150 jaar geleden werd Couperus geboren en Webooks.nl gaat dit vieren met een wereldprimeur. De bezoekers van Webooks.nl worden opgeroepen om de Couperus’ roman Eline Vere helemaal voor te lezen op YouTube. Want, zo staat te lezen op Webooks.nl: “Eline Vere, met als ondertitel een Haagsche roman, is zo ongeveer het meest voorkomende boek op de leeslijsten van scholieren. Dus Eline is een beetje van iedereen.”

De bedoeling is dat iedereen die mee wil doen, zich aanmeldt op www.webooks.nl om vóór de camera een pagina voor te lezen. Dat levert een reeks op van zo’n 500 filmpjes die in de loop van het jaar een afspeellijst op YouTube vormen.
Webooks.nl hoopt op een kleurrijk aanbod van voorlezers: winkelbedienden, voetbaltrainers, dominees, televisiepresentatoren, scholieren, boeren, burgemeesters, zwervers, ministers en schaapherders.

Meer informatie en de mogelijkheid tot aanmelden vind je hier.