Jaar van het voorlezen
 

Annie M.G. Schmidtweek

Elk jaar in mei wordt er feest gevierd rond de boeken van Annie M.G. Schmidt. Dit jaar staan van 15 tot en met 26 mei Jip en Janneke centraal: de twee buurkinderen die al zo’n zestig jaar lang op bijna elke boekenplank te vinden zijn.

Speciaal voor deze week verschijnt het boekje Jip en Janneke spelen buiten – een bundel met de leukste verhalen over Jip en Janneke waarin ze buitenspelen. Het boek om nu voor te lezen! Natuurlijk met tekeningen van Fiep Westendorp.

Naast dit themaboekje verschijnt ook het uitklapboek Het huis van Jip en Janneke. Dwaal door het huis én de tuin van de buurkinderen, en speel met Siepie en Takkie. Ben je benieuwd hoe dit boek eruit ziet? Bekijk het filmpje!

Voor scholen is er een speciaal Annie M.G. Schmidt-lespakket rondom het thema van de Schmidt-week met werkboeken voor groep 3, 4 en 5. Hierin staat informatie over Annie, haar boeken, het thema van de Schmidt-week en allerlei opdrachten, zodat de kinderen actief met het werk van Annie in aanraking komen. Voor de onderbouw zijn speciale kleur- en knutselmaterialen ontwikkeld. Meer informatie over dit lesmateriaal vind je op de website van uitgeverij Querido