Jaar van het voorlezen
 

Timo en het toverstokje-app voorleesapp met Gerda Havertong

Vorige week verscheen de app Timo en het toverstokje, geschreven door Rian Visser en met illustraties van Klaas Verplancke. Het is de opvolger van hun succesvolle app Timo en het toverboek. Voorleesambassadeur Gerda Havertong leest de tekst van de app voor. Speciaal vanwege het Jaar van het Voorlezen is de app in 2013 gratis te downloaden (voor iPad 2 en 3 en Android). Een week na verschijning is dit al meer dan 5500 gedaan.

Interactief prentenboek

Op elke pagina van de app zit een interactief element. Kinderen worden zodoende bij het verhaal betrokken: wanneer je op Timo klikt zwaait hij bijvoorbeeld met zijn toverstokje. Moeder verandert in een hondje, vader in een aap en het kleine broertje in een varken.

 

Digitale Voorleeswedstrijd

Aan de app is een digitale voorleeswedstrijd gekoppeld. Je kunt in de app je eigen stem opnemen en het resultaat insturen. Elke maand wordt een winnaar gekozen, en aan het eind van het jaar zal door de makers van de app uit alle maandwinnaars dé voorleesstem 2013 worden gekozen. Klik hier voor meer informatie.

De makers

De app is ontwikkeld door books2download.nl in opdracht van het Kinderopvangfonds en Digidreumesen om het Jaar van het Voorlezen te ondersteunen en de meerwaarde van digitale prentenboeken onder de aandacht te brengen: “Voorlezen is enorm belangrijk voor de ontwikkeling en woordenschat van jonge kinderen en digitale prentenboeken kunnen hierin een belangrijke rol spelen. Bijvoorbeeld als hulpmiddel voor ouders die zelf geen Nederlands spreken en moeite hebben met voorlezen, maar ook binnen de kinderopvang, ter ondersteuning en stimulering van de taalontwikkeling. Het is zelfs leuk en goed voor ouders, opa’s en oma’s die juist graag en vaak voorlezen; hier kan het als aanvulling op fungeren.”

7 juni 2013:

De eerste winnaars zijn bekend! Lees hier meer over deze winnaars en luister naar hun ingesproken voorleesfragementen.