Jaar van het voorlezen
 

Spannende provinciale voorleesfinales

Momenteel vinden door het hele land de spannende provinciale finales van De Nationale Voorleeswedstrijd plaats.  De winnaar van de provinciale finale krijgt niet alleen een grote beker, een boekenbon en een oorkonde, maar mag het op woensdag 29 mei 2013 opnemen tegen de 11 andere provinciale voorleeskampioenen tijdens de landelijke finale van De Nationale Voorleeswed­strijd. De finale wordt gehouden in Muziekcentrum Vredenburg, locatie Leidsche Rijn in Utrecht.
De uiteindelijke winnaar mag zich een jaar lang ‘De Nationale Voorleeskampioen 2013’ noemen.

Dit jaar is het feest: het is de twintigste keer dat De Nationale Voorleeswedstrijd wordt georganiseerd! Een extra prijs voor de uiteindelijke winnaar is daarom dat hij of zij zich een jaar lang kinderdirecteur van het Kinderboekenmuseum mag noemen. De kinderdirecteur heeft een belangrijke rol bij de start van tentoonstellingen en evenementen en ziet er op toe dat het museum leuke dingen organiseert voor kinderen van 3 tot en met 13 jaar.

Dit jaar hebben maar liefst 3.566 scholen hun schoolkampioen aangemeld. Deze leerlingen, afkomstig uit de groepen 7 en 8, mogen zich schoolkampioen noemen.

Alle winnaars van de voorronden zijn inmiddels bekend. Deze winnaars gaan het op 29 mei tegen elkaar opnemen:

Elieke de Beer – Noord-Brabant
Floor Heyse – Drenthe
Isa de Jong – Groningen
Jasmin Suarez – Utrecht
Liza Keizer – Flevoland
Lydia Verhoef – Zuid-Holland
Marleen Kraan – Friesland
Mees van Santen – Overijssel
Noah Suliman – Noord Holland
Ousmane Bangura – Limburg
Vera Driedijk – Zeelamd
Zwaan Noorland – Gelderland
Elieke de Boer – Noord-Brabant

 

De Nationale Voorleeswedstrijd is een initiatief van Stichting Lezen in samenwerking met het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken. De betrokken organisaties willen met de wedstrijd een breed publiek laten zien dat voorlezen niet alleen belangrijk, maar vooral ook erg leuk is. Meer informatie via de website: www.denationalevoorleeswedstrijd.nl