Jaar van het voorlezen
 

Arthur Japin wint Luisterboek Award 2013

Vandaag is de Week van het Luisterboek begonnen. In het kader van de Week van het Luisterboek vindt traditioneel de verkiezing van het mooiste luisterboek/de beste spreker plaats. Dit jaar is de Luisterboek Award gewonnen door Arthur Japin met Maar buiten is het feest. Voorleesambassadeur Gerda Havertong en juryvoorzitter Vincent Bijlo reikten de prijs aan hem uit uit tijdens het radioprogramma Kunststof.

Maar buiten is het feest van Arthur Japin haalde de meeste stemmen voor de Luisterboek Award 2013 en wint de prijs voor de beste voorlezer of spreker. Het boek werd geschreven en als luisterboek ingesproken door de auteur. Op de tweede plaats eindigde Hier komt de poëzie van Ramsey Nasr. Het door Job Cohen ingesproken Reizen zonder John van Geert Mak behaalde de derde plek. In totaal hebben ruim 6000 mensen hun stem uitgebracht.

Luisterboeken worden door steeds meer mensen ontdekt als ideale manier om te ontspannen en toch te lezen. De ene persoon wil graag de reistijd aangenaam doorbrengen in auto of trein, de ander luistert graag tijdens sporten of in bed. Veel mensen vinden luisteren een toegevoegde waarde en weten de stem te waarderen. En er zijn natuurlijk ook blinden en slechtzienden voor wie het luisterboek de enige manier is om te lezen.