Jaar van het voorlezen
 

Veel persaandacht voor ambassadeurs

Op 19 maart werden tijdens Lezen Centraal Gerda Havertong, Ruben Nicolai en Merel Westrik benoemd tot Voorleesambassadeur. Zij zullen zich dit jaar inzetten voor voorlezen. Diverse media besteedden aandacht aan de installatie.

Hoe word je een voorleeskoning? Editie NL was bij het congres Lezen Centraal over voorlezen en zet de tips op een rijtje. Het item dat zij maakten kun je hier terugkijken.

Ook shownieuws interviewde de ambassadeurs, vanaf 5:30 in dit item leggen de kersverse ambassadeurs uit waarom ze graag voorlezen.

Alphons Nieuwenhuis, fotograaf van Nu.nl legde de installatie vast. Zijn foto’s zijn hier en op nu.nl/foto te zien.

Merel Westrik vertelde aan Bibliotheekblad.nl: ‘Toen men mij hiervoor vroeg, zei ik meteen “ja”, want ik hou echt van voorlezen. Niet alleen vanwege mijn werk, maar ik lees vaak voor aan mijn neefje en nichtje. Mijn moeder is lerares Nederlands. Zij schrijft boeken en heeft mij de liefde voor lezen en voorlezen met de paplepel ingegoten.” Lees het hele stuk over de installatie op Bibliotheek.nl.

Jef van Gool schreef op leesplein.nl een weblog over voorlezen en spelen met taal.