Jaar van het voorlezen
 

Thema Week van de Alfabetisering 2013

‘Boek je toekomst’ is het thema van de Week van de Alfabetisering 2013.  Tijdens deze week roept Stichting Lezen & Schrijven organisaties en individuen op activiteiten te organiseren om de aandacht te vestigen op het belang van taal, lezen en schrijven.

Lezen en schrijven is essentieel voor de invulling van je toekomst. Wanneer je kunt lezen en schrijven gaat er een wereld voor je open;
 een maatschappelijke wereld, een inhoudelijke wereld of fantasiewereld. Vandaar dat dit jaar het thema van de Week van de Alfabetisering ‘Boek je toekomst’ is. Dit jaarlijks terugkerend evenement vindt dit jaar plaats van zondag 8 september tot en met zaterdag 14 september.

Week van de Alfabetisering

Goed lezen en schrijven is een voorwaarde om volwaardig te kunnen deelnemen aan de samenleving. In Nederland hebben ongeveer 1,5 miljoen volwassenen grote moeite met lezen en schrijven. Om Nederland meer geletterd te krijgen moet iedereen zijn of haar verantwoordelijkheid nemen. Alleen door samenwerken is dit probleem op te lossen. Daarom organiseert Stichting Lezen & Schrijven jaarlijks de Week van de Alfabetisering. Tijdens deze week roept de stichting organisaties en individuen op activiteiten te organiseren om de aandacht te vestigen op het belang van geletterdheid. In 2012 werden er landelijk 432 activiteiten georganiseerd door vele uiteenlopende  partijen. Zie voor meer informatie www.weekvandealfabetisering.nl.