Jaar van het voorlezen
 

10e editie van Nationale Voorleesdagen van start met koninklijk voorleesontbijt in Den Haag

Het Jaar van het Voorlezen is officieel begonnen. Vanmorgen ging de feestelijke 10e editie van De Nationale Voorleesdagenvan start met Het Nationale Voorleesontbijt. Op kinderdagverblijven en scholen lazen onder anderen H.K.H. Prinses Laurentien, Diederik Samsom, minister Ivo Opstelten, Eva Jinek, Tooske Ragas, Monique Smit, staatssecretaris Sander Dekker, Zarayda Groenhart en minister Jet Bussemaker voor uit het Prentenboek van het Jaar 2013, Nog 100 nachtje slapen van Milja Praagman. Dit jaar werd er op ca. 80% van alle peuterspeelzalen en kinderdagverblijven voorgelezen. De 10e editie van De Nationale Voorleesdagen 2013 duurt nog t/m zaterdag 2 februari 2013 en vormt tevens de start van het Jaar van het Voorlezen.

Prentenboek van het jaar 2013: Nog 100 nachtjes slapen

Tijdens de 10e editie van De Nationale Voorleesdagen staat Nog 100 nachtjes slapen van auteur Milja Praagman, uitgeroepen tot het Prentenboek van het Jaar 2013, centraal. Ook dit jaar verschijnt ter gelegenheid van De Nationale Voorleesdagen een mini-editie van het boek mét dvd, ingesproken door Isa Hoes. Vanaf vandaag is deze mini-uitgave voor € 5,- in de boekwinkel te koop. Het eerste exemplaar wordt vanmiddag om 15.00 uur in de Openbare Bibliotheek Amsterdam door Isa Hoes aan Milja Praagman uitgereikt.

De Nationale Voorleesdagen is de eerste campagne in het Jaar van het Voorlezen. Het hele jaar 2013 staat in het teken van voorlezen en er zullen nog vele activiteiten volgen in de komende twaalf maanden.

De Nationale Voorleesdagen op Leesplein

Het Prentenboek van het Jaar Nog 100 nachtjes slapen biedt vele mogelijkheden tot interactief voorlezen aan peuters en kleuters. Leesplein filmde in samenwerking met Bibliotheek Waterland zo´n voorleesactiviteit bij de peuters van kindcentrum Zonnedauw in Landsmeer, een van de locaties van BoekStart in de kinderopvang. In dit filmpje is te zien hoe enthousiast kinderen reageren op het prentenboek:

Filmpje Nog 100 nachtjes slapen

Er gebeurt van alles op Leesplein tijdens De Nationale Voorleesdagen, klik hier om te lezen wat er nog meer staat gepland.