Jaar van het voorlezen
 

De Leescoalitie is gepresenteerd


Op 13 december is tijdens de Bibliotheek2Daagse in het bijzijn van H.K.H. Prinses Laurentien De Leescoalitie gelanceerd. De Leescoalitie is een samenwerkingsverband van Stichting Lezen, CPNB, het Sectorinstituut Openbare Bibliotheken en Stichting Lezen & Schrijven.

Het Jaar van het Voorlezen is de eerste gezamenlijke actie van De Leescoalitie. Onder het motto WIJ GAAN VOORLEZEN wil de Leescoalitie een jaar lang laten zien hoe leuk en belangrijk voorlezen is, leuk en belangrijk voor iedereen. Gedurende heel 2013 zal door middel van een publiekscampagne aandacht besteedt worden aan voorlezen. Niet alleen via traditionele media, maar ook op YouTube en via sociale media.

Op 23 januari gaat het Jaar van het Voorlezen officieel van start, met een extra feestelijke Рde twintigste!- editie van Het Nationale Voorleesontbijt en De Nationale Voorleesdagen. Maar ook eerder al zijn er bijzondere activiteiten. Op de kalender kun je precies volgen wat er allemaal gebeurt. Iedereen kan ook zelf een bijdrage leveren aan het Jaar van het Voorlezen en activiteiten aanmelden.