Jaar van het voorlezen
 

Jan Campertprijs

Op 20 januari vindt in de Koninklijke Schouwburg het Schrijversfeest plaats. Tijdens het feest worden de Jan Campertprijzen uitgereikt aan Joke van Leeuwen, Wouter Godijn, Stephan Enter en Lucas Hüsgen. Voorlezen zal een belangrijke rol spelen in het programma, waarvan de presentatie in handen is van Pieter Steinz.

De Jan Campert-Stichting, die al meer dan zestig jaar de literaire prijzen van de Gemeente Den Haag toekent, heeft voor 2012 vier schrijvers bekroond.

Wouter Godijn (1955) ontvangt voor zijn bundel Hoe H.H. de wereld redde de Jan Campert-prijs 2012. Hoe H.H. de wereld redde. Aan Stephan Enter (1973) is voor zijn roman Grip de F. Bordewijk-prijs 2012 toegekend. Lucas Hüsgen (1960) ontvangt de tweejaarlijkse J. Greshoff-prijs voor beschouwend proza voor Nazi te Venlo.

Eerder werd bekend gemaakt dat Joke van Leeuwen (1952) de Constantijn Huygens-prijs 2012 is toegekend voor haar gehele oeuvre.

Van de jury onder voorzitterschap van Aad Meinderts maakten deel uit Yra van Dijk, Arjen Fortuin, Aukje Holtrop, Ena Jansen, Jos Joosten, Annemie Leysen, Lut Missinne en Carl De Strycker.

De feestelijke prijsuitreiking vindt plaats op zondagmiddag 20 januari 2013 in de Koninklijke Schouwburg in Den Haag. Het programma gaat in op de stand van zaken van de Nederlandse literatuur, op schrijven voor jeugd en volwassenen en op  dubbeltalenten.